Hele ochtend, vrije ochtend.., gewerkt bij de Kookfabriek, waar ik sinds een paar weken culinair adviseur en ambassadeur ben. Mijn bemoeienissen vandaag worden beloond met een lunch bij Bolenius, waar we beginnen met een glaasje sauvignon blanc van Cloudy Bay (NZ, 2009).

Het garnalenkroketje, net even anders, is zoals altijd prima, en het cornetje van kletskop met  VOC-kruiden, Amsterdamse ossenworst en ijs van Amsterdamse ui goddelijk. Vooraf wat zachtgegaarde kreeft onder hele dunne radijs, met een saus van honing en aalbes en een heerlijke “bisque” on the side. 2de gerechtje bestaat uit groente van de Zuidas, uit eigen tuin dus, met puree van knoflook en bieslook, mooie smaken.

We gaan over op rood, uit Italië, Primitivo Salento van Pietrafitta, gemaakt van het zusje van de Zinfandel druif en pièce is dry aged beef, 90 dagen gedroogd, met puree’s van 

bloemkool, venkel en peterselie. Zoals altijd is het allemaal weer verzorgd, prachtig op smaak en een feest voor het oog.

 

Dessert bestaat uit watermeloen met aardbei en tomaat, waarbij ijs van boerenyoghurt. Mooie van dit gerecht is de zoet-zout combinatie, waar ook de olijfolie bij helpt, en die je vooral krijgt als je begint met de tomaat. Spectaculair. We hebben nog wat wijn en nemen nog een klein kaasje, allemaal Hollands, allemaal lekker en verzorgd. Heren, bedankt!!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.