De blaadjes vallen nu echt, het wordt koud en zie de maan schijnt door de bomen… Tijd voor lekker warm comfort food!
Dit is echt een gouden gerecht uit mijn traiteurstijd. Ik maak deze nog steeds vaak en dan 2 of 3 keer het recept. Goed af laten koelen en in kleine tupperwares of ziploc’s in de vriezer bewaren. Ideaal als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken.
Dit recept komt uit mijn Stoofbijbel, te bestellen (gesigneerd) via de button boven dit verhaal. Foto: Dennis Brandsma
Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 120 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g gerookt ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 5 el zonnebloemolie
- 1,2 kg runderpoelet in blokjes van 3 x 3 cm
- 50 g bloem
- 20 g tomatenpuree
- 1 teen knoflook geperst
- 2 blaadjes laurier
- 3 takjes tijm
- 375 ml rode wijn
- 400 ml runderbouillon
- 1 rode ui gesnipperd
- 500 g champignons afgeborsteld en in 2-en
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de spekdobbelsteentjes uit in 2 eetlepels olie, en passeer door een zeef.
- Bestuif het rundvlees met bloem, bestrooi met zout en peper, bak de helft in de helft van de spekvet-oliemix in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees en voeg alles weer samen.
- Voeg tomatenpuree uitgebakken spek, knoflook, laurier, tijm, rode wijn en bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 1½ uur stoven.
- Smoor de ui glazig in de 3 eetlepels olie en voeg champignons toe.
- Bak ui en champignons rondom bruin, voeg toe aan het vlees en laat alles nog 15 minuten doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de boeuf bourguignon direct of laat hem afkoelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
heerlijk recept en de extra doosje in de vriezer dat proeven we later,
Heerlijk recept. Maar hoe krijg ik het iets dikker ( dus minder nat)