En of het nog niet genoeg was allemaal had op diezelfde dag in november, afgelopen maandag dus, Erwin Walthaus van Le Garage het geweldige idee om chef Christophe Müller van Paul Bocuse*** naar Amsterdam te halen en een lekker potje te laten koken. Ik, voor geen kleintje vervaard natuurlijk, ben die avond natuurlijk om 19.30 met 2 vrienden van formaat èn de vrouw aangeschoven voor geweldige oesters met rode biet, terrine de foie gras met ingelegde kweepeer, gelée van Bretonse kreeft, zeebaars met beurre blanc van citrus en vanille en pièce in de vorm van een rouleau van haas à la royale.

IMG_3467

Even voor de duidelijkheid; de terrine van foie was zo geweldig goed, zo zacht, geen spoor van een bittertje, dat kan alleen een grootheid zoals Bocuse (en zijn team)…! Mis, het was de terrine die sinds jaar en dag op de menukaart van Le Garage staat, hahaha…

De gelée was gewoon prima, veel kreeft, mooie smaken, de zeebaars was werkelijk top. Even wennen aan de eerste hap, zoet en zuur, maar daarna de volle beurre-smaak, de mooie vis, een droom van een gerecht. Lièvre à la royale, ofwel een ballotine van haas met saus gebonden met hazenbloed, was te mooi om waar te zijn. Bij de eerste hap daht ik even “zo zo, da’s ook een hoop kruidnagel”, maar de prachtige diepe smaak deed die lichte overdaad verdwijnen.

IMG_3468

IMG_3470

Het dessert, help…, de geweldige wijnen van Joost de Bruijn doen nu hun werk, was iets op basis van verschillende structuren van melk…, en dat samen met de geweldige smaak is alles wat ik nog weet.

IMG_3473

Afsluiten met een gin tonicje aan de bar, wachtend op de thuisbrenger, maakte de avond compleet, hoewel ik daar de volgende dag toen ik om 9.00 uur de studio van Dennis binnenliep heel anders over dacht.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.