Dagje zonder vlees, heerlijk, en in deze bloemkool zit alles (veel) wat de mens nodig heeft. Ik ben dol op bloemkool, zo lang ze niet übergaar is en bedolven onder een kaassaus ligt, de ‘bloemkool met een papje’ zeg maar. Ik gruwel ervan sinds de film van ome Willem…
Deze bloemkool is top, kleine bite, zachte crème van yoghurt met tahini en dan een heerlijke chimichurri.
Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 medium bloemkool
- 2 el olijfolie
- 1 tl Maldon zeezout
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 rode Spaanse peper gehakt
- 4 tenen knoflook gehakt
- 125 ml rodewijnazijn
- 1 tl zout
- 1 tl chiliflakes
- 15 takjes verse koriander fijngehakt
- 1 bos platte petrerselie fijngehakt
- 180 ml olijfolie
- zout en peper
- 5 el Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook crushed
- 1/4 citroen alleen sap
- 2 el tahini
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de bloemkool zaken in een pan kokend water met zout en kook 9 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken.
- Besprenkel de bloemkool met olijfolie en zout en zet 45 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven.
- Draai sjalot in de keukenmachine op met Spaanse peper, knoflook, rodewijnazijn, zout, chiliflakes, koriander en peterselie en voeg langzaam olijfolie toe tot je een soort chimichurri hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng Griekse yoghurt met knoflook en citroensap.
- Serveer de bloemkool op de knoflookyoghurt en top met tahini en chimichurri.
Vanavond gaan we dit gerecht maken, en proeven.
Beste Julius, jou kennende uit je eerste smart cooking boeken, geef je altijd een wijnsuggestie.
Kun en wil je dat ook voor dit recept.
Vriendelijke groet,
Paula en Jan van der Koppel