In de Week zonder vlees, een lekker bloemkoolrecept van Samuel Levie.
Even een tip, koop voor dit gerecht biologische bloemkool, die ruikt, en smaakt dus ook, een stuk minder gassig, echt een wereld van verschil.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 biologische bloemkool in stukjes
- 2 el zonnebloemolie + meer voor de knoflook
- 10-12 ansjovisfilets met aanhangende olie
- 200 ml room
- 10 radijs
- 4 el witte wijnazijn
- 4 tenen knoflook
- paar handjes rucola
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng bloemkool met olie, bestrooi met zout en peper en zet 30 minuten in een op 200º C voorverwarmde oven.
- Schep af en toe om en haal uit de oven als de bloemkool bijtgaar en goudbruin is.
- Smelt de ansjovisfilets met olie uit het blik zachtjes in een steelpannetje en blus af met room.
- Laat de room met 1/3 indampen en laat iets afkoelen.
- Maal de saus fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Snijd de radijs in dunne plakjes en zet 2 uur weg met de azijn.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en frituur in een laagje zonnebloemolie lichtbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Dresseer de bloemkool met rucola, breng op smaak met ansjpovissaus en maak af met radijs en knoflook.
- Serveer de rest van de ansjovissaus on the side.