We zijn een dagje in het Twentsche land met ons moeder, en op zoek naar een lekkere lunchplek komen we bij de Bloemenbeek* in de Lutte. Mooi hotel met aanpalend restaurant waar chef (SVH meesterkok) Michel van Riswijk reeds 28 jaar de scepter zwaait. Nooit bezig geweest voor een ster (jaja…) volgens eigenaar Raymond Strikker, viel het kreng er toch in 2011. En terecht!
We starten met een glaasje Crémant de Bourgogne van het huis, want ze bestaan 50(!) jaar en een paar amuses; bouillon van yellowfin tonijn met mini paddestoeltjes, curry met wakamegelei en sesam, tapioca-kroepoek met saffraanmayonaise, en mozaïek van piccalilly met bospeen en spek. Parima…!!
We drinken een Stellenbosch Pinotage blanc (SA, 2015) bij de marbré en tartaar van Dinkeldal-rund met krokantjes van kaas van Paulien, en hebben het lekker.
De snoekbaars met vanille-zuurkool, bontebentheimer spek en vinaigrette van paling en kappertjes is verrukkulluk en de Viognier private selection van Zonneweelde (SA, 2013) idem dito met een *
Mousse van kefir*, sorbet van vlierbessenbloesem en spongecake tot besluit maakt het feest compleet.
Kort stukkie valt me zelf op, maar er is niet zoveel meer te melden, het is gewoon een klassiek restaurant waar heel erg lekker wordt gekookt.
*Kefir is een dik vloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk vermoedelijk afkomstig is uit de Kaukasus. Een vergelijkbare cultuur genaamd tara is afkomstig uit Tibet. Bron: Wikipedia