Tot mijn schrik zie ik dat mijn favoriet blanquette de veau heel lang geleden in een rommelige vorm de revue heeft gepasseerd, en dat terwijl ik het zeker wel iedere maand een keer maak. Shame on me!

Voor mijn vriend Tobias heb ik het het afgelopen weekend gemaakt en meteen dubbel zodat ik een deel gevacumeerd in de freezer gooi. Omdat ik de room licht afbindt met Allesbinder (ideaal spul) kan dit prima en gaat het niet schiften na ontdooien en opwarmen. Sowieso kun je dit een paar dagen gevacumeerd gekoeld bewaren, en ik roep altijd “als je ‘m 1 of 2 dagen laat staan wordt ‘ie alleen maar lekkerder”! Kleine tip nog; met kalfsriblappen is het veel lekkerder dan met kalfspoelet!

Recept Afdrukken
Blanquette de veau
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Braad in een grote pan de kalfspoulet aan met wat olie.
  2. Voeg slagroom, witte wijn en bouillon toe en breng langzaam tegen de kook aan. laat stoven.
  3. Fruit de ui in een aparte pan in wat olie en voeg wortel en champignons toe. bak een tikkie bruin en voeg na een uur toe aan het vlees.
  4. Laat het geheel nog een ½ uur stoven en bindt eventueel met wat allesbinder. breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  5. À la minute; Verwarm de blanquette al roerende rustig op het vuur en controleer de gaarheid van het vlees.
  6. Serveer met rijst en rucola met vinaigrette.

Reacties

  1. Door Charlotte

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Je weet vast ook welke wijn hier lekker bij is om te serveren? 🙂

    Alvast dank!

  2. Door Peter Bulters

    was heerlijk:!

  3. Door sjaen

    Het was heerlijk, dank je wel voor dit heerlijke recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.