Ik heb vorig jaar in Madeleine één van de meest fijne avonden van het jaar gehad. Zonder verwachtingspatroon naar binnen, met een topavond op zak naar buiten. Toen met vrouw en dochter, nu alleen met de laatste en met grote angst op een teleurstelling. Het eerste wonder geschiedt al direct na binnenkomst, de lieve Mette van vorig jaar, die hier eigenlijk niet meer werkt omdat ze ondertussen afgestudeerd journaliste is, valt een avondje in, yihaaa…!

We hebben al licht geborreld dus gaan we direct aan de wat zwaardere wijn, Meursault “Les Tillets” Domaine Raymond Dupont-Fahn (F, 2013) en geven we de keuken de vrije hand (Mette weet zowaar de uitzonderingen van mijn moeilijke dochter nog). Deze keer geen oehs… en aaahs… meer, die zijn er wel maar dat wordt saai, dus een opsomming van de (lekkere) gerechten die uit de kleine keuken komen.

Serranoham en augurk en een soepje van venkel en bleekselderij,

verse burrata met ananastomaat, aardbei en Spaanse peper

gegrilde zalmforel met Friese aardappeltjes en crème fraiçhe

ravioli met venkel, doperwtjes en tuinbonen

slakken “madeleine” met amandelen en knoflook (hier gaan ze volgens Okky de fout in “ik zeg toch geen schelpdieren” en een slak is volgens haar ook een schelpdier. Volgens Wikipedia valt het onder de weekdieren.)

De wijn is op, dat kreng zuipt als een vis, dus we nemen een Puligny Montrachet “Grands Champs” van Domaine Bohrmann (F, 2013) bij de tarbotin met gefrituurde kappertjes en crème van artisjok en haricots (Voor Ok een stukje vlees)

een ietsiepietsie kaas

madeleines met kersen, waar ze de steek van vorig jaar (zie 6 maart 2017) volledig goed maken. Wederom een topavond.

Bistro Madeleine, Wed 3-A, Utrecht, bel 030 231 0100, www.madeleine-utrecht.nl, dagelijks geopend vanaf 12:00


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.