De familie Boer had er eigenlijk al op gerekend, de TopChefs verlaten het pand niet voordat er “en famille” nog even wat wordt gegeten in de kelder. Net zoals vorig jaar, dit zijn tradities die we graag in ere houden, vinden hun kinderen trouwens ook! We starten met een glas Auxey Duresses “Les Hautes” van Jean Marc Vincent (F 2007) en 2 amuses, mini paksoy met sesamyoghurt en mango, en de bekende lolly van foie gras, niet onbekend, maar stiekem heel lekker. Er komt nog een mooi bakje van porselein met een bapao (= gestoomd broodje) paling met jasmijn en het eerste gerecht is tartaar van kalf met crème van spekbokking en gelei van zure bom met daarnaast een soepje van zure bom, bloemkool, kalfstong en Maggi, ofwel huisgemaakte lavasolie. 

Waanzinnige combinatie, perfect in balans, contrasten maar smaken die perfect bij elkaar komen. Hierbij een rode Saint Aubin 1er Cru van Marc Colin (F 2007). Pièce, het is ondertussen nl. wel al berelaat, en we zijn die dag allemaal om 7 uur begonnen, is een prachtig stuk lamsnek met jus van zure haring en yoghurt. Wij moeten ook even slikken na de uitleg, maar ook hier komen de smaken weer prachtig bij elkaar. Als je Jonnie dan ook nog hoort uitleggen waarom juist spekbokking en waarom nu juist zure haring is het eigenlijk gewoon heel logisch. De Chateau Chasse Spleen (F, 2006) en Chateau Gloria (F, 2006) gaan er wonderwel bij, Thérèse vindt de Chasse Spleen wat dun, maar let me tell you, het is allemaal een feest. We krijgen nog een shake van witte rum met sabayon van dragon, en besluiten, iedereen is gesloopt, met een advokaateitje met citroengeranium en bloedsinaasappel. Wild feest, maar we moeten ook nog naar huis, en om 23.00 uur blaast de chauffeur me terug naar het westen….. (ik heb wel meteen gereserveerd, want ik had nog niet verteld van ons “kantoor” overdag, één van de suites…., blijf me volgen, binnenkort life vanuit de Magnolia!)



Reacties

  1. Door anna

    Ik overdrijf nu toch wel. De wijn is natuurlijk per tafel en niet per persoon. Bij het 2e menu kan er dus al 75 euro af. Scheelt weer. Ik zou best Jonnie Boer wel eens zelf aan het werk willen zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.