Ik kwam een oude foto tegen van bibimbap in mijn archief. Bibimbap is een Koreaans gerecht met rijst, rundvlees, groente, kimchee, ei en gochujang saus. Na het eten van een bibimbap in Eldorado in Kopenhagen (2016), ben ik zelf aan het werk gegaan, o.a. in Oriental Streetfood.
Later heb ik er nog eens 2000 (geen grap) gemaakt tijdens Ferry’s Chill & Groove, het jaarlijkse muziek-foodfestival van het Bosch in Amsterdam.
Het succes van mijn superlekkere bibimbap ligt hem, net als bij de pokebowl, in de temperatuur, hij moet zeker niet te koud zijn.
Porties |
|
Ingrediënten
- 3 el sesamolie
- 1 el honing
- 5 tl suiker
- 1 el Koreaanse appelazijn of rijstazijn
- 400 g witte rijst gekookt
- 3 el zonnebloem olie
- 200 g rundergehakt
- 1 el Kikkoman sojasaus
- in zeewier gedroogd enreepjes
- 100 g taugé 30 seconden geblancheerd en koud gespoeld
- 1 el sriracha
- 100 g courgette in lange slierten (spaghetti)
- 100 g kimchee kant en klaar
- 2 el sesamzaadjes getoast
- 6 el gefruite ui kant en klaar
- 3 el Japanse gember
- 3 el gemarineerde Japanse rettich in sticks gesneden
- 6 kwarteleieren gekookt en gepeld
Ingrediënten
|
|
Ik mis het recept. Of kijk ik verkeerd? Hgr. Marc Kruijtzer