IK BEN HEELHUIDS TERUG MAAR MAAK DE SERIE EVEN AF
dus nog een paar verhaaltjes over de chefs die in de Smart Cooking agenda 2008 komen en die we, Dennis en ik, de afgelopen weken hebben bezocht.

Ben van Beurten, chef/trainer van 15 kende ik ook niet zo goed, totdat we met z’n tweeën door een middeleeuws dorpje in Frankrijk liepen, op zoek naar meer wijn (waar zo’n wijntochtje niet goed voor is). Nadat we een weekend lol hebben gehad in de Limoux, was een mailtje over de Smart Cooking agenda genoeg om per kerende post een recept te ontvangen uit 15. Voor wie het niet kent, 15 is een restaurant naar een concept van Jamie Oliver, waar in samenwerking met het ROC jonge koks worden klaargestoomd voor het echte werk. Doordat er ook een harde kern is, merk je van dat leren als gast helemaal niets, en is het gewoon erg lekker. Iedere week een nieuw menu, dus niet teveel keuze (ook wel eens lekker). Tijden ons foto-bezoek trok Ben ineens een braadslede uit de oven en stopte hij me een stuk gebraden knolselderij gerold in pancetta in de mond. Super simpel en helemaal te gek.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.