Een typisch kerstgerecht, als je niet zo van het wild bent…
4 personen
1. bestrooi de ossenhaas vanuit de koeling met zout en peper, schroei aan alle kanten dicht in hete boter en zet direct terug in de koeling
2. klop 3 eieren los en bak hier in een braadslede met antiaanbaklaag een rechthoekig omelet van (ca 25 x 35 cm), zonder al te veel te kleuren
3. snijd de foie gras in blokjes en meng met de duxelles en de geraspte truffel
4. smeer het omelet in met duxelles, leg hier de ossenhaas op en vouw naadloos dicht. Verwijder eventueel overschot van omelet
5. rol bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkbank en leg hier de ingepakte ossenhaas op. vouw het deeg om de ossenhaas en plak de randen vast met ei
6. decoreer de Wellington met stukjes bladerdeeg die je ook weer vastplakt met eiwit
7. bestrijk de Beef Wellington met het restant van het ei en zet in een voorverwarmde oven op 200ºC, en controleer na 20 minuten met een naaldje de garing
8. bij een kerntemperatuur van 54ºC is de Wellington klaar. Direct trancheren en serveren met de Madeirasaus (morgen!).
NB vergeet geen schoorsteentje aan de bovenkant van je Wellington te maken