De bavette was bij ons een ondergewaardeerd stukje vlees, terwijl het in Frankrijk aan de lopende band wordt verkocht en het in menig restaurant gewoon op de kaart staat, maar het wordt populair want de prijs is goed! Het is werkvlees, van de vang, dus je moet een beetje kauwen.
Recept uit de BBQ Bijbel, uit voorraad leverbaar (kun je bestellen in de webshop ⬆️)

Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 900 g bavette op kamertemperatuur
- zout & peper
- groene couscous
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Wrijf de bavette met zout in en leg op het vuur van een voorverwarmde bbq (200ºC), eerst 2 x 2 minuten (ruitpatroon) op de ene kant, daarna op de andere kant.
- Haal de bavette bij een kerntemperatuur van 45ºC van het vuur en laat ingepakt in aluminiumfolie even rusten zodat hij qua bloed niet meteen leegloopt als je gaat snijden.
- Zoek de draad van het vlees, laat dat anders even door de slager met een paar ondiepe snede in het vlees aangeven en snijd het vlees haaks op de draad.
- Bestrooi met peper en wat extra zout en serveer met groene couscous.