Zo, die stond al even op de lijst zeg, Barracuda, van de kleinzoon van mijn oude tandarts (Meeuwig). Om de hoek van hotel de Goudfazant het zoveelste coole restaurant in Noord, en cool is het.

De gemiddelde leeftijd stijgt met een sprongetje als we binnenkomen (dat het geen grote sprong is ligt aan onze buren die al jaren doen alsof ze ons niet zien) en het is een vrolijke drukte. Het bestellen doe je aan de bar, drank neem je meteen mee, de fles wijn in zo’n plastic tasje met ijs, het eten wordt aan tafel ‘bezorgd’.

De oesters, we zitten in een vis-restaurant, zijn super. 3 Zeeuwse creuses met mignonette en een citroentje. Omdat het hier toch wel een vrij grote vreet-schuur betreft, de keuken in de hoek is relatief klein, krijg je 4 bordjes met 3 oesters als je er 12 besteld (er wordt dus niet gekeken welke tafel hoe en wat, 12 stuks betekent 4 bordjes van 3, prima).

De garnalenkroketjes met peterselie zijn ook lekker, net als de octopussalade met paprika, bleekselderij, rode ui en peterselie. Voor de niet-vis-eter zijn er toastjes met zeekraal en ricotta, en toastjes met tomaat, knoflook en dragon. Behalve friet en groene sla heb je daar meteen het hele vega-assortiment (er is nog venkel en fritto misto vega).

De schelpjes in witte wijn bestaan uit kokkels, mosselen, scheermessen en peterselie en zijn prima, de kibbeling (gebakken kabeljauw) met remoulade valt een beetje tegen. Ik heb in de lockdown een keer kibbeling voor mijn eerstgeborene gemaakt en heb toen de fout gemaakt de mooiste kabeljauw-loin daarvoor te gebruiken en dat moet je niet doen. Hier is dat vermoedelijk ook gebeurt, ik denk dat de vis te ‘clean’ is, en kibbeling is lekkerder van ‘afval’.

De fritto misto bestaat uit gebakken calamari met gamba en ansjovis. Lekker!

De langoustines van de plancha bestaan uit 2 kleine langoustines, met citroen, tijm, rode peper, peterselie en knoflook. Lekker hoor alleen zijn de lango’s wel erg klein waardoor ze wat ‘kartonnerig’ aandoen. Ik heb liever 1 grote, of betaal meer voor 2 grotere.

De zeeduivel uit de oven komt met caponata, pijnboompitten en basilicum, dat verdacht veel lijkt op het garnituur bij de inktvissalade. De smaken zijn op zich prima, en de portie is royaal, alleen is de vis niet gaar aan de graat en krijg je die er dus bijna niet vanaf. Friet met citroenmayonaise is lekker, kruidensla met Dijondressing is ontzettend lekker.

De polenta citroentaart, met crème fraîche en rabarber is wattie is. De chocolademousse met karamel en slagroom is top, die parel zouden ze er van mij ook af mogen laten.

Ik ben verdeeld enthousiast. Je voelt je bij binnenkomst meteen een stuk jonger en dat is leuk. Ook het idee van zelf halen en dat wat je besteld zo snel mogelijk naar de tafel komt is leuk (als je meerdere gangen wilt moet je dus meerdere malen naar de bar om te bestellen). De bediening is erg aardig en let op of je tafel niet ondersneeuwt onder de vuile schaaltjes, maar ik vind eigenlijk dat het eten wel een tikkie beter kan. Als ik zojuist nog eens naar de prijzen kijk, € 13,50 voor de langoustines en € 23,50 voor de zeeduivel moet ik eigenlijk gewoon niet zeiken… Prima tent!

Barracuda|Aambeeldstraat 10|Amsterdam

beslist reserveren

 

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.