Bananen liggen vandaag in Julius’ Voorraadkast dus ik doe een herhaling van mijn eerder geplaatste bananenbrood/bananencake. 1 tip; neem oude bananen, die hebben een hoop meer smaak!!

Ook al doe je je best zo gezond, low-carb en zonder suiker te eten er blijft af en toe die hang naar een beetje zoet. Daar heb ik dit brood/deze cake voor gevonden. Amandelmeel is low-carb, en de calorische waarde van ahornsiroop is lager dan die van suiker of honing (260 om 304/386 per 100 g).

Bananenbrood dus, of zo je wilt bananencake, is voor mij ideaal. Na de ochtendkoffie’s vanaf 7:00 een prima ‘treat’ rond de klok van 10!

Recept Afdrukken
Bananenbrood
Maaltijd dessert
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
plakken
Maaltijd dessert
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
plakken
Instructies
  1. Meng de rijpe bananen in een kom met amandelmeel, tapiocameel, baking soda, kaneel, zout, eieren, boter, ahornsiroop en vanille en roer in maximaal 30 seconden tot een beslag.
  2. Vul een ingevet cakeblik met het beslag, leg een doormidden gesneden banaan bovenop en in bak in 50-60 minuten goudbruin in een op 175ºC voorverwarmde oven.
  3. Laat even afkoelen, stort op een taartrekje en laat verder afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.