Bananen liggen vandaag in Julius’ Voorraadkast dus ik doe een herhaling van mijn eerder geplaatste bananenbrood/bananencake. 1 tip; neem oude bananen, die hebben een hoop meer smaak!!
Ook al doe je je best zo gezond, low-carb en zonder suiker te eten er blijft af en toe die hang naar een beetje zoet. Daar heb ik dit brood/deze cake voor gevonden. Amandelmeel is low-carb, en de calorische waarde van ahornsiroop is lager dan die van suiker of honing (260 om 304/386 per 100 g).
Bananenbrood dus, of zo je wilt bananencake, is voor mij ideaal. Na de ochtendkoffie’s vanaf 7:00 een prima ‘treat’ rond de klok van 10!
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
plakken
|
Ingrediënten
- 300 g geprakte rijpe bananen
- 1 banaan
- 225 g amandelmeel
- 60 g tapiocameel
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl zout
- 2 eieren
- 60 g zachte boter
- 85 g ahornsiroop of honing
- 1 tl vanille extract
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng de rijpe bananen in een kom met amandelmeel, tapiocameel, baking soda, kaneel, zout, eieren, boter, ahornsiroop en vanille en roer in maximaal 30 seconden tot een beslag.
- Vul een ingevet cakeblik met het beslag, leg een doormidden gesneden banaan bovenop en in bak in 50-60 minuten goudbruin in een op 175ºC voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen, stort op een taartrekje en laat verder afkoelen.