Kan natuurlijk gisteren niet een heel verhaal (kort stukje, sorry) vertellen over ijs en er dan niets mee doen. Dit ijsje, of een afgeleide, at ik ooit in een cocktailbar naast de Gebroeders Hartering (Hiding in Plain Sight, Rapenburg 18, Amsterdam). Best een gekke plek, maar het ijs was super, totdat we aan de vloeibare crème brulée cocktail gingen…

Recept Afdrukken
bacon icecream
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm Jack Daniels met bruine suiker, voeg steranijs toe en giet over de plakken bacon. Laat een nacht in marineren.
  2. Droog de bacon af en gril rondom krokant op e BBQ, bestrijk regelmatig met de marinade en laat afkoelen, Snijd in blokjes.
  3. Laat het roomijs iets ontdooien en roer zacht. Zorg dat de bacon op kamertemperatuur is en meng met het zachte ijs. Zet daarna weer terug in de freezer.
  4. Serveer als een soort slush met wat ahornsiroop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.