Bacon staat vandaag in de spotlights in Julius’ Voorraadkast, we beginnen makkelijk met een salade, de bacon & egg salad, waarna afsluiten met bacon ice cram.
Klein beetje grillen (de bacon, maar kan ook in de pan) en verder geen hogere wiskunde. Beetje snijden en mengen waarbij wederom de keuze van de ingrediënten smaakbepalend zijn Wat zijn de lekkerste tomaten momenteel? Welke mayo (zelf maken, Kewpie, Hellmann’s of Zaanse?), maak je zelf even een lekkere vinaigrette https://www.juliusjaspers.nl/vinaigrette-basis/en ga zo maar door…
Enfin, aan de slag!
Recept Afdrukken
Bacon & egg salad
Instructies
Grill de bacon om en om krokant en laat afkoelen tot lauw. Snijd in blokjes.
Meng vinaigrette en mayonaise tot een dunne saus en meng met bacon, tomaat, hardgekookt ei, kappertjes en bosui en breng op smaak met zout en peper
Serveer iets onder kamertemperatuur en bestrooi met gebakken uitjes
Dit ijsje, of een afgeleide, at ik ooit in een cocktailbar naast de Gebroeders Hartering (Hiding in Plain Sight, Rapenburg 18, Amsterdam). Best een gekke plek, maar het ijs was super, totdat we aan de vloeibare crème brulée cocktail gingen…
Recept Afdrukken
bacon icecream
Instructies
Verwarm Jack Daniels met bruine suiker, voeg steranijs toe en giet over de plakken bacon. Laat een nacht in marineren.
Droog de bacon af en gril rondom krokant op e BBQ, bestrijk regelmatig met de marinade en laat afkoelen, Snijd in blokjes.
Laat het roomijs iets ontdooien en roer zacht. Zorg dat de bacon op kamertemperatuur is en meng met het zachte ijs. Zet daarna weer terug in de freezer.
Serveer als een soort slush met wat ahornsiroop.