“We moeten naar Babel, op het Babylonstoren estate” zegt Giel, dus dat doen we. Onze gids Irma probeert nog even roet in het eten te gooien door over konijnenvoer te beginnen, maar we gaan, en we genieten van de prachtige omgeving, inclusief de hectares vol met konijnenvoer. Super!
De winkel aan het begin met eigengebakken brood, een slagerij, groentes, een kaasmakerij, oliën en azijnen, honing, badolie, schorten (van Witloft), alleen maar hebbedingen, we willen alles.
Achter de winkel is restaurant Babel. Een overzichtelijke witte hut, goede tafels, Fermob stoeltjes, lieve bediening en een eenvoudige maar goede kaart. We nemen een flesje Chenin blanc van Babylonstoren en er komt een plank met spijkers met rauwe groentes en vruchten, Cool.
Ik start met “green” (er is ook “yellow” en “red”), bestaande uit een caprese van appel, peer, vijg, mozzarella en pesto, met extra Chenin-infused roasted pork (lekkere ham). Een feest, net zoals de schaal met gemengde groenten/vruchten en wat vinaigrette
Pièce is dry aged ribeye. Het Chianina beef is niet leverbaar wat ik raar vind met een eigen slagerij, en wat ik nu krijg is goed doorgeslagen. De lieve meneer geeft direct de fout toe “yeah that’s really overcooked” en er komt binnen 10 minuten een nieuwe. Dat is dan op zich weer jammer want het vlees heeft door de snelle bereiding en het niet-rusten nog ontzettend veel spanning en mist smaak.
Als pleister op de wond komt er een bord met op het estate vervaardigde kazen en ham, allemaal weer erg lekker.
Babylonstoren, wéér een wijnestate zou je zeggen, maar niets is minder waar. Het is een wijnestate, maar ook zoveel meer. Hectares tuinen met alles wat je maar kan bedenken, inclusief een mega tuin met cactussen (of zijn het cacteeën?) met woestijnvijgen. Een geweldige ervaring.