Aziatische lams ossobucco maak ik al zolang ik bij Jean Georges Vongerichten eet, dus meer dan 20 jaar. Deze Franse superchef maakte naam in Amerika met o.a. Vong waar ik een variant van dit gerecht at met kalffschenkel. Dat kon nog lekkerder, met lam!
Receptje uit de Stoofbijbel, uitgeverij Carrera, foto Dennis Brandsma
Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 4 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 lamsschenkels van 300 g
- 80 ml zonnebloemolie
- 2 rode uien gesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 rode Spaanse pepers ontzaad en gesneden
- 30 g suiker
- 3 el geraspte gember
- 1 bos koriander blaadjes en stelen (gesneden)gescheiden
- 4 stuks steranijs
- 1 el sichuan peper
- 750 ml water
- 200 ml shaoxinwijn of droge sherry
- 100 ml soja saus light
- 2 bosuitjes gesneden
- 1 blaadjes bos koriander stelen en (gesneden)gescheiden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de lamsschenkels in een stoofpan rondom bruin in olie en haal ze uit de pan.
- Fruit ui, knoflook, Spaanse peper, suiker en 1 eetlepel gember aan in de stoofpan en laat zachtjes stoven tot de ui gaar en bruin is.
- Voeg korianderstelen, steranijs en sichuan peper toe, laat nog even stoven, blus af met water, shaoxinwijn en sojasaus en breng tegen de kook aan.
- Zet de lamsschenkels rechtop in het vocht en zet de braadpan in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Haal de schenkels na 3 uur uit de oven, zeef het braadvocht en kook dit in tot de helft. Voeg 2 eetlepels gember toe en laat de schenkels hier nog een paar minuten in “marineren”.
- Serveer direct of zet 30 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Garneer met bosui en korianderblaadjes.
Dag Julius,
Volgens mij heb je een foutje in je recept staan. De laatste 7 ingrediënten staan er dubbel in?
Dag Julius,
Volgens mij heb je een foutje in je recept staan. De laatste 7 ingrediënten staan er dubbel in?