Gisterenavond bij Auguste gegeten in Maarssen (www.auguste.nl), soort vroege kerstavond met m’n moeder. Het was geweldig!!
Karl mocht het helemaal zelf uitzoeken en maakte een super menu.
Salade van krab met daarnaast een klein kopje soep van zoete aardappel, waarna een torentje van puree van zoete aardappel, gemarineerde biet, kreeft en een in gemalen kroepoek gefrituurde gamba (Ik proefde ook nog een beetje garam masala). Bouillon van pata negra met een brunoise van pata negra, foie gras en zwarte truffel. Heel heftig en aards, hartig ook, maar niet te zout. Daarnaast wat pata negra met rillettes van pata negra. We gingen door met een risotto met zwarte en witte truffel. Culinair orgasme. Het pièce was tarbot bedekt met rauwe bluefin tonijn, Bouchard mossellen, gehakte oesters en in de oven geconfijte tomates cerise met wat knoflook. Karl wilde nog door maar de dames in het gezelschap vonden het mooi geweest. Jammer. Laatste hapje was een 48 maanden oude kaas uit de Alblasserwaard. We dronken Chardonnay Rossj-Bass (I, 2004), en gingen meer dan happy naar huis. Auguste is vanaf vandaag 3 weken dicht, en daarna zou ik bijtijds bellen naar deze nieuwe culinaire ster.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.