Ik liep in Canada tegen rauwe augurken aan en ik weet dat het nu niet het seizoen is maar bewaar het recept tot je ze een keer ziet liggen en ga dan aan de slag.
Ik heb hier gekozen voor 2 nouveauté’s, erythritol omdat ik in Canada ‘sugarless’ was, en om de augurken niet te pasteuriseren. Ze blijven zo korter goed maar wel lekker krokant. Ze staan morgen in Julius’ Voorraadkast, overmorgen geef ik nog even het recept van mijn Russische salade, met een bescheiden hoofdrol voor de augurk.
Ik heb de augurken hier doorgesneden zodat de smaken sneller worden opgenomen, en je kunt erythritol gewoon vervangen door suiker.
Recept Afdrukken
Augurken in Canada
Instructies
Leg de augurken in een paar laagjes in een hoge pan, bestrooi met 2 eetlepels zout, zet 24 uur weg en spoel het zout eraf.
Verwarm azijn met water tot 60ºC en laat hier erythritol en 1 eetlepel zout in oplossen.
Steriliseer jam- of weck-potten en vul ze met augurken, sjalot , specerijen en warme azijn, zorg dat de augurken onder staan, sluit af en laat de potten op z’n kop afkoelen.
Op deze manier zijn ze 2 weken houdbaar!
Wil je de augurken langer bewaren?
Vul dan gesteriliseerde jam- of weck-potten met augurken en specerijen, kook de azijn op, vul de potten af, sluit af en laat ze op hun kop afkoelen
(de augurken zullen wel iets zachter worden door het afkoelen in de warme azijn).
Laat minimaal 2 weken op een koele donkere plek rijpen.
Kan het ook zonder zout?
Mag nl geen zout eten.
Lijkt mij geweldig om dit eens zelf te proberen.
Ps: geweldig lekkere en mooi recepten staan hier.