Ja, wat doe je na het geweld van Franck Putelat en een avondje lullen in het Relais Royal, als je de volgende avond naar Gilles Goujon “moet”? (ik moet natuurlijk helemaal niets, ik doe het gewoon allemaal vrijwillig…). Als je dan toch door de Lanquedoc-Rousillon, of is het de Aude…, rijdt, dan wil je het verschil weten tussen de cassoulet uit Toulouse en de cassoulet uit Castelnaudary. Het is weliswaar niet het laatste weekend van augustus, maar we gaan er toch één proberen. De Tom Tom brengt ons naar het centrum van de stad, onze neuzen naar Au Petit Gazouillis, een hole in the wall achter de overdekte markt. Pierdepiep, en vol met lokale bevolking, we zien op de kassa dat de gemiddelde besteding zo rond de € 25,= ligt. Prima! 

Plastic tafelkleed met een placemat, zout en peper uit de Super, fles rosé op tafel en beginnen met bloc de foie gras, terwijl Robert zich werpt op de salade aux gésiers (geconfijte eendenmaagjes….). Lekker licht beginnetje, dus de cassoulet glijdt er in. Hoe kunnen ze het maken voor € 13.=. Perfecte garing van de boontjes, prachtig geconfijt varken, confit van eend met een krokant huidje, èn… waanzinnige smaken. We nemen uiteraard geen dessert en laten de man minimaal de helft staan. We hebben ’s avonds bij Gilles spijt, maar wat was het lekker. Over de verschillen hebben we het nog wel eens……



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.