
Reserveren kan alleen om 18.15, dus op het afgesproken uur staan we voor de deur na eerst weer een vol casino te zijn doorgeleid. De tafel, niet aan de bar maar wel die hoogte, staat klaar en is ongeveer op de drempel van de zaak tussen de 2 garderobekasten. Het duurt even voor het aperitief er is glaasje La Caravelle champagne (blanc de blancs, F, NV), waarna ook de amuse komt, parfait van foie gras met port en schuim van Parmezaanse kaas (foto: Roeland Stekelenburg).
We bestellen, buiten het grote menu, wat Iberico, wat ook weer even duurt, evenals de witte wijn, Cloudy Bay sauvignon blanc (NZ, 2010), terwijl de zaak niet echt uitpuilt. 1ste gerecht is een soort lasagne van kreeft tussen 2 plakjes meiknol, met zoetzure saus (tikkie vet, mist wat smaak), waarna een subliem gegaarde coquille met bieslook en bieslookolie, wat een geconcentreerde kracht!! Door met “la cebette”, een uientaartje op knapperig deeg, met wat bacon en groene asperge, te simpel voor woorden maar ook weer ongelooflijk. Het tempo zit er lekker in, na het wachten op de wijnen, dus door met ei “en cocotte” met schuim van aardpeer, waarna tongfilet met jonge prei en gember. We gaan over op de rode wijn, die er binnen een minuut is, Condado de Haza uit de Ribeiro del Duero (E, 2006), en knabbelen aan het pièce, een met foie gevuld kwarteltje, met een perfect gegaard boutje en natuurlijk de perfecte aardappelpuree van Joel, deze keer met truffel, waar je niks van proeft (goddank). De mannen kunnen langzamerhand wel rollen, meer van de hoeveelheid aan gerechten dan van de kwantiteit, dus we sluiten af met mousse van kokosnoot met granité van roze champagne, perfect in balans, en eindigen met chocolade ganache met gecaramelizeerde banaan en sap van yuzu. We haken af, de helft slaapt al bijna na een zware dag, en kruipen na de tocht door het casino (MGM Grand) weer in de wagen. Mooie avond, top gegeten, maar de minste van de Atelier-outlet’s tot nu toe, wat geheel en al ligt aan de sfeer en de service. Wat op het bord ligt is evenwel perfect, en dat telt.
Foto’s op:
http://www.facebook.com/album.php?aid=325417&id=689972577&l=aff7deebe6
