
Na het draaien vorige week in Parkheuvel, je weet het hè, iedere week een topper, zijn we even een hapje gaan eten bij een andere topper, Jenny van Asian Glories, verstopt in het centrum van Rotterdam, om de hoek van Amarone is dit zomaar de lekkerste Chinees van het land. Ze zit eigenlijk vol als we een half uur vantevoren bellen, maar na de grondige verbouwing, open keuken wat uniek is voor een Chinees, mogen we plaats nemen aan de hoge stamtafel, zo aan de pas. De mooiste plaats voor 2 food-idioten, en het geweld begint. Zachtgegaarde kip, die nog bijna rosé is, daarna een soort chun fang, rijstpannekoekjes met krokante binnenkant,
taro ballen, sui mai en har kau, èn de allerlekkerste pannekoekjes met Peking eend, komkommer bosui en hoisinsaus. We drinken er een Spaanse PX (Pedro Ximenez) bij, deze keer niet mierzoet maar kurkdroog, en zitten te genieten. Jenny is nog lang niet klaar en komt met saté uit haar geboorteland Maleisië. De lieftallige en geestige Chinese dames dragen het ene na het andere gerecht aan en we gaan door met blaadjes crispy iceberg gevuld met perfect op smaak vlees (alweer een ruime week geleden, ik weet niet meer wat), lotusblad met plakrijst en kip en we zitten te schransen. De wijn vliegt erdoor als ware het water, en ook de eindeloze stroom eten verdwijnt in de giegeltjes….. Laatste ronde, crispy gebakken pekingeeend, te lekker, en zelf gemaakte noedels met groente. Wow!!!
Ik laat me uitgeteld naar huis chauferen in de nieuwe bolide van mijn oudere broer, wat een avond…..
