Een extreem simpel toetje (dit kun je eigenlijk geen dessert noemen) wat hoog op de playlist staat bij de Jaspertjes. Toen de kinderen klein waren maakte dem vrouw dit bijna wekelijks, wat er niet opging werd de volgende dag bij het ontbijt gegeten, superlekker…
Wil je het nog lekkerder en ‘eigen’ maken, maak dan zelf de appelmoes.
Instructies
- Verkruimel de beschuit, meng met de helft van de suiker en bak in boter rondom licht krokant in een koekenpan.
- Klop slagroom en het restant van de suiker iets voorbij lobbig.
- Vul een kom met appelmoes, giet/schep daar de slagroom op en bedek met de kruimels.
Notities
* Ik gebruik 0% appelmoes, dus zonder toegevoegde suiker.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kilo appels
- 100 g suiker
- 30 ml citroensap
- 2 cm gember
- nootmuskaat geraspt
- kaneelpoeder
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Schil appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes.
- Meng met suiker, citroensap en gember en breng op een zacht vuur tegen de kook aan.
- Laat een kwartier zacht garen en breng op smaak met kaneel en nootmuskaat.
- Je kunt nu een paar dingen doen;
- 1) af laten koelen en zo laten, grove moes.
- 2) pureren en af laten koelen, fijne moes.
- 3) pureren, passeren door een zeef en af laten koelen, puree of crème.
- In alle gevallen moet je na afkoeling de smaak nog een keer controleren en eventueel bijstellen.
- Jonagold, Golden Delicious en Goudrenet doen het goed in de appelmoes.
In mijn studententijd was dit een favo bijgerecht. Warme appelmoes met lobbige slagroom. Dit recept is wat sjieker met de topping. Ga het zeker maken.
Wij noemden dit thuis Gesmolten Lood. We gebruikte bruine suiker ipv witte. Restant als ontbijt was geen optie. De schaal was altijd tot op de bodem leeg!