Uit de archieven een receptje wat ik maakte voor de Kookfabriek. Ik mis de mannen en de vrouwen aldaar, en natuurlijk ook de gasten. Ik maak een jaar of 10 de receptuur voor ze en doe een stuk of 30 optredens per jaar, en als dat dan wegvalt…
Het wordt een meewarig stukje als ik niet uitkijk, kom, we gaan lekker koken!!
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 80 g boter
- 150 g suiker
- 4 appels geschild en in partjes
- 300 ml room
- 300 ml Griekse yoghurt
- 60 g witte basterd suiker
- 1 citroen sap en rasp
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt de boter in een koekenpan en roer er de suiker doorheen. Breng aan de kook en laat indampen tot karamel.
- Voeg appels toe, roer tot de suiker weer zacht is, kook nog 5 minuten door en verdeel de gekarameliseerde appels over 6 bakjes.
- Klop de slagroom lobbig en schep voorzichtig door de yoghurt. Breng op smaak met citroensap en giet over de appels. Laat alles afkoelen in de koeling.
- Bestrooi de bakjes met basterdsuiker en brand af met de crème brulée brander.