…is de afkorting voor het Almadrava Park Hotel in Roses, een van mijn favoriete hotels in de wereld, samen met het Mandarin Oriental in Hong Kong en het d’Angleterre in Kopenhagen. Ik denk dat dit eigenlijk by far mijn favo is, en ook deze keer daalt er de derde dag van ons verblijf aan de Costa een warme deken op ons neer.
Warme deken? Ja, het is om te beginnen snikheet, ondanks dat we meteen buiten aan tafel worden geplaceerd, maar ik voel me hier altijd meteen op mijn gemak. Dat begint al bij de warme ontvangst van Luis, één van de zonen van eigenaar Subiros, en van Tony, sinds jaar en dag de maître. De perfect gedekte tafel, het heerlijke menu en de wijnkaart vol met lekkers die ik altijd doorspit om daarna toch maar de Belondrade te nemen.
We mòeten de cured and smoked Almadrava tonijn (Almadrava is een methode om tonijn middels een fuiken-netwerk te vangen) proeven, met een glas Manzanilla sherry ‘Papirusa’ van Lustau,
maar uiteindelijk komen we voor de rigatoni, die Luis zelf aan tafel komt maken. Klik hier voor het recept!
Een andere tafelbereiding die hier zeker de moeite waard is is de steak tartare, dat recept geef ik morgen. De tartaar wordt met liefde bereid, nauwkeurig op smaak gemaakt waarna er een klein lepeltje ‘voor te proeven’ doorkomt (dat zei een oude vriend van mijn vader altijd, als hij in geuren en kleuren vertelde dat hij hier weer geweest was en tartaar of pepper-stiek had gegeten). Na het bekende ‘knikje’ met het hoofd is het tijd voor de tartaar, met papier-dunne toast en verder helemaal niets. Top!!
Er is een prachtige kaaswagen die ik meestal aan de neus voorbij laat gaan want er is een nog mooiere dessertwagen, met een heerlijke platte hazelnoottaart, een geweldige tarta Ampurdan (kapsel, abrikozenjam en drank), en een meesterlijke tarte Tatin.
Almadrava Park Hotel | Roses | Spanje