We breken de week met een ananastaartje uit de skillet van Lodge. Waarom in een gietijzeren skillet? Omdat die de hitte zo lekker verdeelt terwijl daar de karamel van bruine suiker ontstaat. Laat de pan niet te lang op het vuur met boter en suiker want je ziet aan de suiker niet dat die richting verbranden gaat. Lekker laten garen in de oven!
Recept uit mijn BBQ Bijbel, uitgeverij Carrera!
Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 g boter
- 200 g bruine basterdsuiker
- 1 in ananas ringen zonder kern
- 6 amarene kersen
- 3 eieren
- 75 g suiker
- 1 vanillestokje doorgesneden en uitgeschraapt
- 50 ml ananassap
- 100 g bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- crème fraîche met poedersuiker optioneel
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de boter smelten in een skillet, strooi er bruine suiker op, haal van het vuur en bedek de bodem met ringen ananas. Vul ieder ringgat met een amarenekers.
- Klop eieren met suiker tot een witte massa, voeg vanillemerg en ananassap toe en meng met bloem, bakpoeder en zout. Klop tot een stevig beslag.
- Giet het beslag over de schijven ananas en bak 45 minuten op de BBQ (of in een op 175ºC voorverwarmde oven).
- Laat afkoelen tot handwarm en stort op een schaal.
- Omdat de taart al best zoet is klop ik alleen wat crème fraîche op met poedersuiker, voor d’erbij zeg maar…