Eindelijk dan zomer…?
Wil je eens wat anders op de barbie, neem ananas, en ik maak geen grap. Caveman grillen is een van mijn lievelingstechnieken, zeker met rundvlees dat op cuisson moet zijn. Ik noem het altijd een soort oer-grillen. Je hebt vuur en je hebt een ingrediënt, en dat kan dus net zo goed iets ander dan vlees zijn. Prei bijvoorbeeld, of pompoen, of knolselderij, en wat te denken van ananas…?
Het recept is voor 4 personen en komen, licht bewerkt, uit mijn nieuwe boek BBQ The Next Level. Foto’s zijn van Dennis Brandsma.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 g bacon in dikke plakken
- 50 ml ahorn siroop
- 250 ml crème fraîche
- 50 g poedersuiker
- 1 limoen rasp
- bruine rum optioneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Stook de bbq naar 250ºC en plaats de plate setter met een druipbakje.
- Grill de bacon om en om gaar maar nog niet krokant, smeer in met ahornsiroop en grill door tot er een kostje op komt. Smeer nogmaals in en grill door tot ‘ie echt krokant is. Laat afkoelen op een rekje en snijd met een koksmes in kleine stukjes.
- Sla de crème fraîche met suiker op in de keukenmachine of met de handmixer tot ze mooi lobbig is.
- Verwijder de plate setter en leg de ananas* vol in de gloeiende kolen.
- Draai regelmatig om tot de schil van de ananas aan alle kanten is verbrand. Laat 10 minuten afkoelen en snijd met een broodmes de schil van het vlees.
- Verdeel de ananas in plakken en serveer met de crème fraîche, de bacon bits en wat geraspte limoen.