Om hier in Canada nog iets van quality time met de vrouw te hebben ga ik vroeg naar bed en sta ik vroeg op. Zo werk ik ’s ochtends van half 7 tot een uur of 1 en hebben we daarna de middag om samen wat te doen. Vroeg opstaan is my middle name, ik heb er totaal geen moeite mee, en na een snelle (N)espresso ben ik direct op snelheid. Op een gegeven ment begint het wat te knorren maar er is maar één die de yoghurt met homemade granola het lekkerst maakt en dat is de eerder genoemde vrouw (die ook verantwoordelijk is voor die homemade granola) dus wat te doen als je de carbs zo low mogelijk wilt houden.

Amandelmuffins (buiten de eerder genoemde kaneelcake) zijn de uitkomst. Ik doe er aan het einde van het mengen een handje rozijnen door, en wat citroensap- en rasp, knapt de boel van op…! Oh.., en na afkoelen koel bewaren, scheelt zeker een dag of 3 in de schimmelvorming.

Recept Afdrukken
Amandelmuffins
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
muffins
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
muffins
Instructies
  1. Klop de eieren 3 minuten licht schuimig, voeg amandelmeel, kaneel, bakpoeder, ahornsiroop en een snufje zout toe en mix tot alles goed gemengd is.
  2. Roer als laatste de appels, rozijnen en citroensap en -rasp door het beslag.
  3. Vul papieren muffincups tot 3/4 met het beslag, bestrooi ze met amandelschaafsel en zet ze in de in je muffin-bakvorm.
  4. Bak de muffins 20-25 minuten gaar in een op 200ºC voorverwarmde oven.
  5. Laat afkoelen op een taartrekje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.