In mijn constante zoektocht naar lekkers zonder suikers en koolhydraten ben ik momenteel in mijn amandelmeel periode, en ik moet zeggen dat dat best goed gaat. Je moet af en toe wat concessies doen, niet zo zeer qua smaak want die is meestal wel goed, maar in dit geval een beetje qua luchtigheid.
Het is uiteindelijk een uitprobeerseltje dat best goed is gelukt. Hij zou wat dikker mogen en vooral dus wat luchtiger. Ik merk dat ik er ondertussen niet vanaf kan blijven, maar ik merk ook dat ze warm het lekkerst is.
De smaak is redelijk basic dus ga uit je dak met meer smaken, andere kazen, kruiden en specerijen.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 240 g amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 675 g mozzarella geraspt
- 55 g cream cheese
- 2 eieren
- 225 g mozzarella geraspt
- 90 g Parmezaanse kaas geraspt
- Maldon zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng amandelmeel met bakpoeder.
- Smelt de mozzarella met cream cheese in een paar batches in de magnetron (steeds een paar seconden) en meng goed door elkaar.
- Meng de gesmolten kaas met amandelmeel/bakpoeder en de eieren in de keukenmachine tot een deeg en rol uit tot een ovaal van 1 cm dik.
- Bestrooi het deeg met de mozzarella, Parmezaanse kaas en Maldon maar laat de randen vrij.
- Bak het brood 15 minuten op een op 200ºC voorverwarmde oven en laat afkoelen op een rekje.