Na een fantastische lunch bij Akrame leek een tweede keer twee sterren op een dag me wat veel. Dat was vroeger wel anders, zeker met Marco. Vanavond dus geen twee sterren, Grand restaurant bewaar ik voor een andere keer. Ik sluit me voor de tweede avond aan bij Marco, daar had ik gisteren geen spijt van, en ga met zijn crew mee naar restaurant Albion

Het restaurant zit in de drukke rue du Faubourg Poissonnière en is een lange pijpenla met aan het einde de keuken. Eenvoudig ingericht, het is meer een huiskamer, met rechts een soort toonbank en links een muur met wijn. Ik ben de laatste die aan tafel schuift en er is al voor me besteld, ik houd ervan.

Eerste gerecht is topinambour met feta, karamel van olijven en een salade van venkel. De aardperen zijn ongeschild, doormidden gesneden en smaken waanzinnig. Zo ook de crème van knoflook van mijn over-buurvrouw met daarbij verse slakken en een beetje rozenwater. Een heftige schaal soep maar wat een smaken.

img_9336

Tweede gerecht is pulpo à la Gallega ofwel inktvis uit Galicië met daarbij een saus van chorizo en pimenton, flespompoen en een crème van mango. Het gerechtje is helaas net over de top wat betreft de smaken maar los zijn de pulpo en de saus fantastisch.

img_9330

Van de hoofdgerechten zijn de inktvis met risotto en limoen, en de kabeljauw met rookworst uit de Jura geweldig. Mijn runderwang is correct gegaard maar ronduit saai. De worteltjes, de Taggiasche olijven en de ansjovis proberen er nog wat van te maken maar er zit in het hele gerecht niet of nauwelijks diepte.

img_9332

In happyhappyjoyjoy verkoop ik heel veel rijstepap op basis van kokosmelk, met daarop gekarameliseerde ananas dus ik moet hier wel de rijstepap nemen. Deze is met Madagaskar vanille en een compôte van frambozen. Hij is te gek. Toch heb ik lichte spijt als ik bij de buren een bavarois van witte chocolade zie met daarbij stukjes brownie, en opgevuld met warme chocolade uit de kidde. Marco ziet het ook, had ook al spijt en we delen alsnog die chocoladedroom, samen met de topinambour en de kabeljauw het hoogtepunt van de avond, wow!

img_9333

Albion|80 Rue du Faubourg Poissonnière|75010 Paris|Frankrijk|bel +33 1 42 46 02 44|http://www.restaurantalbion.fr|maandag t/m vrijdag voor lunch en diner geopend


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.