Alain ken ik uit de tijd dat hij bij de Kersentuin werkte, o.a. met Jon Sistermans, Ron Blaauw en Ali Fitouri. In z’n tijd dat hij hij chef was bij Tante Koosje zijn we vrienden geworden en dat zijn we nog. Het is een soort veelzijdige gek die zijn franse accent maar niet kwijt raakt (of cultiveert hij het) en meer kan dan alleen koken. Zo heeft hij net de fotografie gedaan van 50 koks en 1 boer (kookboek over mooie producten in combinatie met boer Ben van de Lindenhof in Baambrugge), maakt hij zelf olijfolie (L’Essences d’Alain), importeert hij de wijnen van een aantal franse topchefs (vinsdeschefs@planet.nl) en kookt hij op locatie( o.a. tijdens Eten & Genieten in de RAI, aanstaande vrijdag-zaterdag-zondag)
Gisteren was hij in de Smart Kitchen, samen met 40 anderen, om 2 pilots van een nieuw kookprogramma Wie Chef (zie berichtgeving op 8-11) op te nemen. Bij de vorige opnames was de presentatie nog in handen van Robert Kranenborg en Alain samen, maar Talpa vond het beter het helemaal aan Alain over te laten. Ik heb niet alles gezien, want druk, maar wat ik gezien heb vervulde met trots, echt waar. Hij deed het super, charmant, maar vooral grappig, zelfs toen hij voor de 8ste keer begon over de voorgerechten (er waren geen voorgerechten, alleen hoofd- en nagerechten!!). Het was erg leuk, zag er goed uit, en de de Smart Kitchen alsmede het schitterende assortiment (!) van Studio Bazar kwam mooi in beeld.
Vandaag weer een hele andere dag. in de keuken wordt gekookt door het smaakteam van Nestlé, die gedurende de dag diverse proefpanels huisvrouwen ontvangen voor het testen van nieuwe gehaktmixen (gehaktschotel, taart en rolletjes). Ondertussen hebben wij in de westvleugel shopmanagersvergadering, en ga ik daarna inpakken voor Eten & Genieten.