Je kunt me voor een paar dingen wakker maken. Rauwe andijviestamppot met spekjes, citroenmeringuetaart, witte Bourgogne, en een vliegticket naar any destination! Oh.., en advocaat. Zo puur, of met vanilleijs, of gemengd met lobbig geslagen room, ik vind het een godendrank. Rijk, vol, alcohol (dat rijmt ook nog..), echt superlekker. Ik maakte altijd een variant, met o.a. melk en room, maar sinds kort die van nestor Cees Holtkamp, geweldig.
De eerlijkheid gebiedt me dat ik na 160 g wodka keek naar de ziel van de fles en dat heb aangevuld met (Tanqueray) gin. Super.
Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
liter
|
Ingrediënten
- 250 g eidooiers
- 250 g suiker
- 1 in vanillestokje uitgeschraapt enstukjes
- 1 mespunt zout
- 220 g wodka Cees zegt 300 g
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng suiker met dooiers, vanille-merg en -stukjes, en zout en verwarm au bain marie.
- Voeg wodka toe, roer tot 62ºC (vooral over de bodem) en koel de pan al roerend in een kom met ijswater.
- Passeer door een zeef en giet in een fles (4 weken te bewaren in de koeling).
Wat mooi dat je als culinair expert ook iets gewoons als andijviestamppot zo weet te waarderen!
Leuk om wodka en gin erin te doen! Ik ga het zeker maken! ⛄️