Ze verdienen geen van beiden een titel te moeten delen, dus ik splits het in 2-en. Na het Gebaar in Antwerpen rollen we naar Rotterdam waar we rond 7 uur bij Jenny van Asian Glories binnenvallen. Marco heeft hier een proeverij geregeld, eigenlijk 2, van wijnen van AdBibendum, en van gerechten van de beste Chinees van Nederland (serieus, en misschien ook wel daarbuiten). Eerst de wijnen, op een rijtje, zonder serieuze proefnotities overigens!

Grüner Veltliner, Kremster Freiheit, AU 2005.

Tomero, torrontes, ARG, 2006 (bloemig, doet aan Gewürztraminer denken).

Seresin, sauvignon blanc, AUS 2005 (nummer 1 die het geweldig bij Aziatisch doet).

Rocky Gally, riesling, AUS, 2005

Laibach, chenin blanc, SA, 2006 (jammer, kurk, shit happens!)

Venta d’Aubert, viognier, 2005

Leeuwin estate, Sibling, sauvignon blanc/semillon, AUS, 2005

Tamaya, chardonnay, Chili, 2004

Leeuwin estate, Prelude vineyards, chardonnay, AUS, 2005

Naia, E, 2005

Jean Daneel, Initial White, chenin blanc/chardonnay/sauvignon blanc/semillon, SA, 2006 (nummer 2 die het geweldig doet)

Main Divide chardonnay, Canterbury, NZ, 2004

Bilancia, Hawke’s bay, pinot grigio, NZ, 2005 (nummer 3)

Trentham Estate, pinot noir, AUS, 2005 (nummer 4)

Main Divide pinot noir, NZ, 2005

Nora albariño, E, 2005

Blaufränkisch Burgenland, Moric, D, 2004

Pegasus Bay, pinot noir, Waipara valley, NZ, 2003

Het is een wild feest aan tafel, want om de haverklap tovert Jenny nieuwe hapjes op tafel, proeven we wijnen weer terug, wordt er nieuw ijs aangedragen, nieuwe glazen, het is een drukte van belang. De omliggende tafels kijken regelmatig deels geamuseerd, deels jaloers, wat we aan het doen zijn, terwijl wij stoïcijns doorgaan. Waar Nico (McGough) en ik een paar jaar geleden al achter kwamen, blijkt nog steeds zo te zijn. Aziatisch, en zeker scherp aziatisch eten combineert slecht met chardonnay, en al helemaal niet met hout. Eric (AdBibendum) heeft helaas maar 1 rosé bij zich, de Pegasus Bay, en verder zijn het voornamelijk de droge witte wijnen met af en toe een zoetje die het goed doen. Binnen het rood is vooral de gekoelde Trentham Estate opvallend, zeker wat betreft prijs/kwaliteit. Klokslag 10 uur haak ik af, ik heb namelijk nog een feestje, nadat ik met Marco en Lex heb afgesproken woensdag naar Zwolle te gaan (verheug je niet op de Librije, we gaan paardjes kijken in de IJsselhallen!!).


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.