Ik ben in de ban van alle Farmers Markets en dan vooral van het vele zuur. Ik heb zelf al een keer augurken gemaakt een week of 6 geleden, maar koop ook veel lokaal, en kom ondertussen om in de Le Bernardin weckpotten. Ik ga een salade’tje maken in een pot, weliswaar vers, maar met de allure van een augurk zeg maar.
Ik vind haar zelf net een tikkie te saai om solo te gaan, dus bedenk er nog wat naast/
Recept Afdrukken
Aardappelsalade met azijn (potted potatoes)
Instructies
Kook de krieltjes in de schil in ruim water met wat zout tot gaar, giet af, laat uitdampen en prik eenmaal lauw 30 keer (per aardappeltje) in met een saté-prikker (tot de kern).
Meng de olie met azijn, water, ui. knoflook, paprika, Spaanse peper, peterselie, zout en peper tot het zout is opgelost en giet over de aardappels in een afsluitbare pot (pot afvullen tot de rand met vocht).
Sluit de pot af en laat 24 uur laten marineren (let op; in de koeling gaat de olijfolie hard worden en stopt het marineren, althans dan kan de olie niet echt in de aardappel dringen).
Laat de aardappels uitlekken en bestrooi met Maldon zeezout.
Hij staat nu 24 uur te wekken
Lijkt veelbelovend.
Op Facebook gedeeld in nlculinair
Bedankt
Hoe lang kun je bewaren.