Een heerlijk aardappelgerechtje met harissa* vandaag, op de donderdag van de week zonder vlees. Ik zit zelf vandaag aan de kaasfondue want ik ben in de bergen, maar in het laagland is dit een super-gerecht, met ook een beetje kaas. Met zijn 3-en als pièce, als je met meer bent moet je er nog iets bijmaken. Succes!
* Harissa is de Arabische sambal, maar dan iets milder.
Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 800 g krieltjes geschrobd en doormidden, nieuwe
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 1 gele paprika in strips gesneden
- 400 g tomaat blik
- 2 el tomatenpuree
- 3 el harissa (Marokkaanse sambal)
- 400 ml bouillon
- 100 g olijven ontpit
- 150 g feta verkruimeld
- 5 takjes platte peterselie alleen de blaadjes, gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zet de aardappels op in koud water met wat zout, breng tegen de kook aan en giet na 10 minuten af.
- Fruit de ui glazig in de olie in een stoofpan, laat licht kleuren en voeg knoflook en paprika toe.
- Gaar nog 3 minuten door en voeg tomaat, tomatenpuree, harissa en bouillon, roer goed door en breng tegen de kook aan, Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de aardappels en olijven toe en laat 45 minuten garen.
- Controleer de garing èn de smaak.
- Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Bestrooi met feta en peterselie.