Een heerlijk aardappelgerechtje met harissa* vandaag, op de donderdag van de week zonder vlees. Ik zit zelf vandaag aan de kaasfondue want ik ben in de bergen, maar in het laagland is dit een super-gerecht, met ook een beetje kaas. Met zijn 3-en als pièce, als je met meer bent moet je er nog iets bijmaken. Succes!

* Harissa is de Arabische sambal, maar dan iets milder.

Recept Afdrukken
Aardappel met feta en harissa (bijgerecht)
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de aardappels op in koud water met wat zout, breng tegen de kook aan en giet na 10 minuten af.
  2. Fruit de ui glazig in de olie in een stoofpan, laat licht kleuren en voeg knoflook en paprika toe.
  3. Gaar nog 3 minuten door en voeg tomaat, tomatenpuree, harissa en bouillon, roer goed door en breng tegen de kook aan, Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de aardappels en olijven toe en laat 45 minuten garen.
  5. Controleer de garing èn de smaak.
  6. Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
  7. Bestrooi met feta en peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.