
Veel te lang niet geweest, dus na een lange dag draaien in het TopChef restaurant vind ik met Robert en Gijs de weg naar Amstelveen. De zaak zit helemaal afgeladen, maar door de telefoon horen we dat we nog aan de bar konden sitten, althans het begin. We starten met een glas verrukkulluke wijn, Vuurberg uit Zuid Afrka (2010), Helemaal te gek lekker, met wat simpele doch lekkere ham. Eerste gerecht aan de bar zijn cupcakes van krab en foie gras.
De eerste hap laat een klein bittertje in de keel achter, maar als ik alle verschillende cressen van de cakes heb afgehaald zijn ze heerlijk. Volgende gerecht is langouste van de plancha met witte port, ingelegde wortel en een geraffineerde courgettesliert met honingmayonaise, weer top, evenals de gebakken griet met oesters, zeebesjes en gele curry. De eerste gasten vertrekken en we krijgen de mooiste tafel. Krokant gebakken zwezerik met cecina ham, haverwortel, ossenstaart en Vacherin Mont D’Or, tjemig waarom kom ik hier niet vaker….? We gaan van de Vuurberg naar The Musician, een Australische cabernet-shiraz van Majella (2008) die prima gaat bij de meer dan lekkere entrecôte met schorseneren, Bloemendaalse kool, bloemkool, kaantjes en een rodewijn-lauriersaus. Genoeg superlatieven, de mannen krijgen het anders in de bol, maar wat zitten we lekker te eten, en ook nog eens de gezelligste avond van de week. Steef en Robert schuiven aan na het werk, Peter (Lute) komt nog langs, en voordat we het weten is het diep in de nacht, mooi begin van de zondag……
