De ultieme salade voor de zondag, zelfs in de winter
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 800 gram vastkokende aardappelen in blokjes van ½ cm of kleiner
- 120 ml zonnebloem olie
- 45 ml witte wijnazijn
- 2 zure appels in blokjes van ½ cm of kleiner
- 8 augurkjes in blokjes van ½ cm of kleiner
- 1 kleine ui in blokjes van ½ cm of kleiner
- 250 g gaar vlees in blokjes van ½ cm of kleiner, rund
- kropsla
- 40 gram mayonaise
- eieren
- augurk
- tomaat
- sardientjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng een pan water met zout aan de kook en doe er de aardappelblokjes in. Laat weer aan de kook komen en draai het vuur uit. Na enkele minuten zijn de blokjes bijna gaar. Giet ze af en laat koud water in de pan lopen om het kookproces af te breken, anders garen ze door en krijg je aardappelprut.
- Klop een vinaigrette van de olie, azijn, zout en peper en meng die met een houten lepel voorzichtig met alle ingrediënten.
- Schik de huzarensalade op slabladeren op een schaal en bestrijk hem met mayonaise (geen frietsaus!). Versier hem met ei, augurk, plakjes tomaat, sardientjes en wat al niet.
Gebruiken jullie zure of zoet zure augurken
En moeten deze uitgeknepen worden.
kleine zure franse cornichons (uitgelekt)