Restaurant Kadeau bestaat op 2 plekken. De basis staat in Kopenhagen, maar in de zomer vertrekt een deel van de crew naar het eiland Bornholm waar ze een filiaal hebben. Hier wordt niet alleen een aantal weken een prachtig menu gemaakt, maar hier wordt vooral de winter voorbereid middels zoeken, plukken, inmaken, zouten, inleggen, conserveren en wat dies meer zij. Het is winter dus we zijn in Kopenhagen waar een frisse avondwandeling ons de schnitzel van Barr doet vergeten. Er is een korte schrik want de zaak lijkt dicht, maar dit is het aanpalende Eldorado wat weer verbouwt wordt naar iets nieuws (hier heb ik vorig jaar of is het al 2 jaar geleden die waanzinnige bibimbap gegeten). Je moet aanbellen en daarna is de ontvangst meer dan hartelijk. We lopen door een lange gang, en komen via een volledig houten keuken met 10 koks in de zaal. Tof!
De alcohol-vrije cocktail van zuring, cowslip en bitters is even een opfrisser en het spektakel begint met op de bbq-gegaarde koolrabi met zwarte bes, Noorse dennennaalden en blauwe mosselen, en een koekje van geel walstro met kokkels en inktvis (foto boven).
Ik laat de ooh’s en aah’s achterwege en geef hieronder een lijst van de gerechten uit het menu;
ingemaakte groentes met vlier- en kersen-bloesem
2 soorten oester met blauwe bes scheuten en groene aardbei
dubbel gerookte zalm met groene (onrijpe) ingemaakte vijg en framboos
geroosterd brood met kruidenboter en as van kersenhout
tartelette met King krab, tomaat en gekarameliseerde room
coquille met bloemetjes van pijnboom en mierikswortel
knolselderij van de bbq met Havgus (kaas) en crème van witte asperge
gegrilde lamsrug met biet, pompoen en zandhaver
varken met daslook en merg
appel met kweepeer en lievevrouwenbedstro
crème fraiçhe met besjes en Scandinavian snaps
Het is een feest van smaken en Nordic cuisine zonder dat je het idee hebt dat je alleen maar mos eet. De sfeer is geweldig, de service uitmuntend, een topavond!