We hadden beter moeten weten na de deceptie bij Delaire Graff, want dit is op hetzelfde estate. Het is de laatste avond en we hebben besloten in Stellenbosch te blijven in plaats van naar Kaapstad te gaan met alle gevaren van dien (gevaarlijke stad, busje vol bagage…). We vliegen pas na middernacht dus we blijven out of town.

We zijn wat te vroeg en worden verwezen naar de winebar naast het restaurant van de vorige keer, waar we allemaal de Iphone induiken. Na een uurtje gaan we terug en blijkt er geen reservering te zijn. Gelukkig (?) is er nog een tafeltje vrij, we schuiven aan en bestellen van het waaaanzinnige Aziatische menu (sommigen van ons zijn hier eerder geweest, fantaaaastisch…).

Het eten valt tegen. Gegrilde octopus met gerookte aubergine, chili-aubergine tartaar en een palmsuikerdressing is vooral zoet, de laksa met langoustine is lekker, de pork belly met tempura prawn is mini en de garnaal is kartonnerig (foto boven). De beef rendang is prima maar niets meer

en zo ook de vindaloo van lokale visjes. Giel en ik gaan wederom voor de bloemkool (een gewaarschuwd mens…) en we krijgen rauwe, geroosterde en een panna cotta van deze supergroente, alleen valt nu ook de smaak weer tegen. Jammer.

Oh, de witte wijn, Saskia van Miles Mossop Wines, is het vermelden wèl waard, erg lekker!

We gaan eraf! 6 volle dagen Zuid Afrika…. We zijn moe en gaan de laatste uurtjes (het worden er best een hoop want vertraging) op de luchthaven doorbrengen. Een superweek met een hoop lol, kamaraderie mooie wijnen en lekker eten. Bottom line? Ik ga zeker terug want wat een gaaf land. Prachtige natuur maar ik heb nog geen wild dier gezien (najaar dus het gras is te hoog zei iemand), schitterende wijnen, lieve mensen en lekker eten. Lekker…? Ja, niet om verrassend uit je dak te gaan, maar gewoon vaak lekker. Ook wel eens niet, maar dat heb je in andere landen ook. “Geen verwachtingspatroon’ zegt mijn moeder altijd, en dan heb je een toptijd.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.