De Pot Luck Club is een zuster restaurant van The Test Kitchen waar we vanavond naar toe gaan. Beiden zijn in the Old Biscuit Mill, een soort culi-bedrijvencentrum, en beroemd onder foodies. Voor de Pot Luck Club stap je in de lift waar je 6 verdiepingen hoger uit stapt, samen met de slager en de visboer. We hebben een prima tafel en worden vakkundig door de wijnkaart geleid door een charmante sommelier (V).
Het devies is hier sharen dus we bestellen via een notitiepapiertje een hele bunch eten. De meneer die ons aan tafel bedient ziet er wat sukkelig uit maar niets is minder waar, hij is vakkundig en zeer op de hoogte van de gerechten.
Oh ja, de gerechten…, die zijn top! Tagine met seafood, rouille metsaffraan en bloemkool couscous bijvoorbeeld, erg lekker. Maar ook de tataki’s van beef-hoisin|koriander|ponzu en venison|beet|geitenkaaskroketjes zijn top.
De Pot Luck Club fish sliders zijn kleine burgertjes verpakt in vetvrij papier. Supersimpel maar wel heel smakelijk. Er komt nog tonijn met een rode wijnsaus|chimichurri|gerookte merg en Pot Luck Club taco’s die meer op kleine burgertjes lijken met een krokant korstje, maar het blijft allemaal lekker.
De banana tarte tatin met rumcaramel|kokos|limoensorbet is helemaal de bom, zo lekker dat niemand naar onze arme Gijs, die dagelijks klaagt dat we teveel eten, omkijkt die zomaar de earl grey chocoalde clafoutis|mascarpone ijs|amaretti crumb in zijn eentje naar binnen werkt. Schavuit!
We nokken af maar de sfeer in the Old Biscuit Mill is te goed dus we strijken neer op het terras tegenover The Test Kitchen bij de wijnwinkel van Nigel, die niet te beroerd is wat open te trekken. We leggen alvast de eerste contacten met de crew van vanavond die 2 meter bij ons vandaan buiten hun personeelshap naar binnen werken (18 minuten zitten, iedereen op de Iphone en weer terug naar binnen).