Ik ben in Oosterse sferen, ik leg nog wel eens uit waarom!
Anyhow het leek me tijd voor een lekker receptje, volledig vegetarisch, hoe gezond
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 eetl zonnebloem olie
- 100 gram tofu in blokjes
- 1 theel zwarte peper gemalen
- 1 theel uienpoeder
- 1 eetl suiker
- 2 theel currypoeder
- 1 sjalot gesnipperd
- 2 stengels citroengras 1 kleingesneden, 1 doormidden
- 1 eetl annatto olie optioneel
- 300 ml water
- 200 gram wortel
- 1 witte ui in stukken
- 80 gram babymais in stukken
- 80 gram okra in stukken
- 100 gram bloemkool alleen de roosjes
- 100 gram broccoli alleen de roosjes
- 75 gram champignons doormidden
- 75 gram haricots verts
- 200 ml kokosmelk
- 1 theel Maizena met 2 theel water
- 1 Spaanse peper in ringetjes
- Thaise basilicum
Ingrediënten
|
|
Instructies
- bak de aardappeltjes aan beide kanten lichtbruin in de helft van de zonnebloemolie, en bak daarna de tofu aan beide kanten goudbruin. Zet apart.
- bestrooi de aardappels en de tofu met zwarte peper, uienpoeder, suiker, currypoeder, de helft van de sjalot, gesneden citroengras en annato-olie en laat 30 minuten marineren.
- fruit de rest van de sjalot aan in de rest van de olie, voeg citroengrasstelen, zout en water toe, breng tegen de kook aan en voeg wortel en het aardappel/tofu-mengsel toe. Breng weer tegen de kook aan en laat 5 minuten garen.
- voeg ui, mais, okra, bloemkool, broccoli, champignons en haricots verts toe, alsmede de kokosmelk en laat een minuut of 10 zonder deksel garen.
- maak een Maizena-papje en bindt hier de curry mee. Laat nog een paar minuten doorpruttelen en serveer met Spaanse peper en Thaise basilicum.