Het is Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan is zojuist begonnen en de Chinezen zijn in extase. Nu is dat helemaal niet erg, behalve als je in Hong Kong bent en lekker wilt eten… en dat is het geval!
Al mijn favoriete tenten zijn dicht. The Chairman, Yardbird, Little Bao, zelfs The Chinnery in “ons” hotel is dicht. Een ramp!
En dan is daar Miss Indira Pun, de chief-concierge van ons hotel die voor alles een oplossing heeft. De avonden worden snel ingevuld, ik verander nog even last minute een restaurant omdat het misschien gek is als een deel van mijn gezelschap gaat zitten kaarten terwijl we bij de no 20 van de Top 50 van de wereld zitten, en we eten de eerste avond bij Tokyolima.
Tokyolima is as we speak 4 dagen open en dat merk je een beetje in de service, in de snelheid en in het feit dat bij de 1ste order al meteen 3 favorieten op zijn, en bij de 2de order alle sushi ineens op is (later bekent de manager eerlijk dat ze voor 120 gasten mise en place hadden en er 150 zijn geweest). Tokyolima serveert een casual Nikkei cuisine, de Japanse keuken die oorspronkelijk uit Peru komt. Ze noemen het het samensmelten van 2 culturen, verse delicate smaken uit Japan, gemixt met “punchy heat and colourful zest of Peru”
We delen heerlijke beef tataki, met ponzu&uni sauce en kiuri salade, futomaki en maguro & avocado maki’s (sushi-rollen), en een prachtige sashimi plate met o.a. zalm, coquilles, hamachi en blue prawns.
De witte Luigi Bosca chardonnay (Argentinië, 2016) en de rode Waterstone pinot noir (USA, 2012) doen het prima bij de yakitori van kip (borst dus tikkie droog) en octopus, en de grilled ribeye met wasabi-pepersaus en geroosterde padronpepers (die à la carte zijn uitverkocht).
Omdat het allemaal best rommelig gaat, er komt heel veel eten tegelijk of zomaar een uur niets, wil de eigenaar ons nog wat meer laten proeven waaronder picanha met puree van edamame (smakeloos) en de Tacu Tacu, het lekkerste gerecht van de avond, een in stukken gebroken pannekoek van rijst en groente, met chimichurri.
Tja wat moet je zeggen na 4 dagen, superlekker eten, dat sowieso, en Hong Kong kennende komt het met de service vanzelf goed.
Tokyolima, G/F 18 Lyndhurst Terrace, Central, Hong Kong (852) 2811-1152, Gebruik de foto’s hieronder anders ga je het niet vinden!