Uurtje over tussen Amstelveen en Watergraafsmeer, zo rond lunchtijd, dus even gestopt bij Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk. Nu kom ik uit Ouderkerk, dus het dorp heeft al iets van een warme deken, ben ik mijn carrière begonnen als 15-jarige plongeur bij Klein Paardenburg (de vroegere buren van Indonesia) en ken ik maître Kim ook al bijna haar hele leven, warme deken dus!
Ik bestel een paar kleine hapjes, maar chef Agus denkt “grote man, veel eten” dus het ene na het andere schaaltje komt langs. Ik begin met de taco ayam besisit Bali, een Mexicaanse taco met licht-pittige Balinese kip, Bangkokspread en kentjoer-kokosmayonaise, waarna een loempia bedek, ofwel een loempia van eend met rijstvermicelli en gekruide ketjapsaus met steranijs. Allemaal lekker maar eigenlijk is het al een soort van genoeg, en moeten we nog beginnen!
De Indische saucijs met sambal, zeekraal en lamsoren, is perfect, niet te droog, zeker niet te scherp, en smaakt lekker naar kruidnagel! De gado gado van o.a. boontjes en kool, met tofu, ei en pindasaus is top, net zoals de saté babi lapis, geroosterde saté van buikspek met ketjap en pindakruimel.
Ik denk dat ik er ben, heb van alles de helft laten staan, en Agus komt nog even met een extra gerechtje, vanaf volgende week op de kaart, Balinees buikspek, 12 uur gegaard op 70ºC, met Balinese boemboekruiden en schuim van atjar. Top!
Een kwartier later zit ik bij mijn uitgever, vol maar lekker, zeker door de 2 glazen sauvignon blanc, en in mijn enthousiasme neem ik 3 boek-projecten aan voor het komende jaar! To be continued…