Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 30 kleine worteltjes met loof bospeen
- 50 gram boter
- 100 ml water
- 100 ml verse jus d’orange
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- schraap of schil de worteltjes schoon maar laat iets van het loof zitten.
- verwarm boter in een koekenpan en bak hier de worteltjes aan alle kanten in aan.
- blus de worteltjes af met water als ze beginnen te kleuren, bedek met een cartouche (rond vel vetvrij papier) en laat 5 minuten op een zacht pitje garen
- zorg dat al het vocht is verdampt vóórdat de worteltjes gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- à la minute
- verwarm de worteltjes in de koekenpan en blus af met jus d’orange.
- Laat aan de kook komen en bedruip de worteltjes met de kokende jus d’orange tot ze warm en geglaceerd zijn