Als blijkt na reservering dat op de bevestiging de naam Eldorado is veranderd in Nabo, en de hotelconcièrge mijn bange vermoeden van New Nordic bevestigd, rest ons om 12.55 maar één ding, fietsje huren en zo snel mogelijk naar de oude markthallen peddelen, naar Kul!

We starten met lauwe oesters met limoen en bonito-boter, superlekker

img_0421

maar ook de gerookte IJslandse zalm met teriyaki-glaze en granaatappel van de vrouw is goed. Hierna heeft zij coquilles met spinazie, selderijknol-puree en beurre noisette, die zo vreselijk lekker zijn dat ik ze meteen in de nabestelling gooi, zeker omdat mijn jamon Iberico met tempura van inktvis en zwarte aioli weliswaar prima is, maar ook vet (de tempura) en inktvis heeft nu eenmaal niet zoveel smaak.

img_0427

De gamba’s met spicy avocado en koriander van Isabel waren de vorige keer veel lekkerder, maar mijn lamsnek met aardpeer en ras-el-hanout waren er de vorige keer niet dus heb ik geen referentiekader. Het is heerlijk, alleen zijn die halve aardperen die ook nog net-aan gaar zijn iets teveel van het goede.

img_0432

Al met al is het hier met de Menetou-salon van domaine Philippe Gilbert (F, 2015) en een glas PS van Aalto (E, 2013) prima toeven.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.