In de periode dat ik best veel in New York kwam, we hadden daar 3 plankjes in een showroom en 4 40” containers voorraad Chinees glaswerk, ging ik elk bezoek wel een keer naar Gotham bar&grill*. Dat ik deze trip daar aftrap is dus een soort sentimental journey, maar wel een lekkere, hoop ik…

Gotham bar&grill, al jaren in bezit van een Michelinster, staat onder leiding van chef Alfred Portale, de “bedenker” van de verticale presentatie, wat betekent dat de gerechten hier altijd enorm hoog zijn opgetast wat betreft de presentatie. Een gimmick. We kunnen na binnenkomst meteen aan tafel, alwaar het typisch Amerikaanse ritueel begint met grote glazen ijswater, dan de kaart met mondeling de specials, dan bestellen, dan de wijnkaart en dan eindelijk wat te drinken. Natuurlijk probeer ik af te wijken van dit ritueel, we hebben allemaal rammende dorst, maar helaas. Ik start met iets totaal a-typisch, althans voor mij, en dat is een salade van rode biet, hazelnoten en geitenkaas… ridicuul, belachelijk, wie besteld nou zoiets, ben je jetlagged of zo…, en het is heerlijk. Fris, licht, top!

img_9740

Van het hoofdgerecht, wat ik deel met mijn vriend Bart-Jan, hebben we spijt als hij op tafel wordt gezet. Een mega-grote (en ook peperdure) côte de boeuf, 60 dagen gerijpt, medium gegrild. Hij is te ver qua garing maar ook een beetje qua rijping en niet lekker. “Wil je een andere” vraagt Bart-Jan en ik leg hem uit dat ik dat wel wil, maar dat dat zomaar 45 minuten duurt, dus we kauwen door, jammer!

We zijn allemaal moe, dus we liggen er om 23.00 in (toch 5.00 AM voor ons)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.