Coolle tent geweest, tip van Ron, soort van postzegel op de hoek van Whitsfield street (Fitzrovia, London), met een dubbel zo grote maar lege bar in de kelder (Oskar’s). Het restaurant zit half vol, maar wel met 1 grote tafel van 8 die zo veel herrie maken dat gewoon praten bijna onmogelijk is, althans als je elkaar ook wilt verstaan, of de uitstekende bediening wilt aanhoren als ze je vertellen wat je gaat eten. En nu we toch zeuren, de tafels zijn best klein, de stoelen niet echt comfortabel, en de tafelpoten en mijn benen zitten elkaar in de weg!
We gaan eerst drinken, en wel een prima Chenin Blanc van Raats (SA, 2013). Het eerste gerecht heet pea & mint, een mousse van doperwten, met verse erwten, muntolie, granité van muntthee, chardonnay azijn en eetbare bloemetjes (ik las laatst een verhandeling over de zin en onzin van eetbare bloemetjes, en ik geef toe dat er vaak niets aan is, maar zolang ze de smaak niet verpesten zoals bijvoorbeeld die rode shizo die te pas en te onpas wordt gebruikt vind ik het prima). Erg lekker.
Tweede gerecht is een wedge “russian red” tomaat (seizoen duurt 3 weken) in zijn eigen “juice”, met wat selderij, basilicumolie en kruimels van gedroogde Kalamata olijf. Weer lekker!
De “coddled egg with smoked butter” is een specialiteit en is ook inderdaad bijzonder. Zachtgegaard ei (25 minuten) met een aardige rooksmaak en wat toasted mushrooms en peterselie.
Door met prima kleine garnaaltjes, met venkel onder een soort getoaste cracker, waarna Iberico varkensnek van de BBQ, met fava bonen, crème van mais en lavas. Ontzettend lekker.
De kaas is uitstekend, zo ook de “chilled lemon verbena infusion” met komkommer, en het tweede dessert is precies wat er staat; whole milk icecream & English strawberries.