250 ml appelciderazijn

1 liter water

1 eetl suiker

2 theel  zout

1 rode biet, geschild en in 4-en

12 eieren, hardgekookt en gepeld

150 gram mayonnaise

10 takjes dragon, alleen de blaadjes

1 theel  ansjovispasta

¼ theel zwarte peper

1 rode chilipeper , in ringetjes

 

1. meng biet, azijn, suiker, zout en water en breng aan de kook.

haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen

leg de eieren in het azijn-water-bietmengsel en laat minimaal 3 uur “marineren”

of nog beter een nacht (hoe langer hoe donkerder).

IMG_7500

2. haal de eieren uit het vocht, halveer ze en verwijder de dooiers

Meng de dooiers met 3 eetlepels azijn, mayonaise, kruiden en ansjovispasta en draai glad in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en vul er de halve eieren mee (een spuitzak is ideaal voor dit werk!).

3. marineer de chili-ringetjes 15 minuten in azijn, suiker en zout, giet ze af en garneer er de eieren mee.


Reacties

  1. Door je moeder

    je moeder

  2. Door R.M.

    Wat een leuk recept! Maar zonder suiker zal het ook wel lukken denk ik en dan heb je meteen een gezonde snack!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.